În curând: afli instant dacă poți cumpăra pe credit obiectul din fața ta și cum achiziția îți va influența scorul de credit.

Card de credit vs. Credit de consum

În timp ce creditul de consum are adesea o rată a dobânzii mai scăzută și un program de plată previzibil, acesta nu are flexibilitatea creditului revolving. Poți utiliza cardul de credit pentru o varietate de achiziții, atâta timp cât respecți termenii cardului de credit.

Pe de altă parte, creditul de consum are mai multă putere de cumpărare, deoarece poți fi aprobat pentru sume mai mari, în funcție de venitul tău, istoricul de credit și alți factori. Din cauza riscului implicat, băncile limitează adesea suma pe care o puteți împrumuta cu cardul de credit. De exemplu, este posibil să nu poți cumpăra o casă cu un card de credit fără a avea o limită de credit suficient de mare pentru a acoperi costul.

Ambele tipuri de conturi de credit sunt utile în diferite situații. Asigură-te că alegi opțiunea cea mai potrivită pentru achiziția pe care o faci. Indiferent dacă alegi un card de credit sau un credit de consum, ia în considerare cu atenție termenii și costul împrumutului și respectă termenii de rambursare, astfel încât să nu îți afecteze scorul de credit.